OVER ONS

ICON-Selections over ons chrysanten veredelaar Colombia

Over ICON-Selections

ICON-Selections S.A.S. is een onafhankelijke Chrysanten veredelaar in Colombia, Zuid-Amerika gestart in 2014 en statutair gevestigd in Bogota. Wij veredelen en testen snij-Chrysanten in Colombia en Nederland.

ICON-Selections test, selecteert, promoot en verkoopt ook Rozen, Alstroemeria, Asters, Solidago van Nederlandse veredelaars onder de omstandigheden waarin onze klanten bloemen kweken in Zuid-Amerika. ICON-Selections is tot stand gekomen door een samenwerking met Colombiaanse telers en Amerikaanse handelaren.

Samen beslaan onze partners meer dan 1000 ha aan bloemen in Colombia en Ecuador en beleveren meer dan 25% van de totale bloemenhandel naar de Verenigde Staten. ICON-Selections Nederland is een onafhanlijk bedrijf dat de Chrysanten rassen van ICON-Selections wereldwijd test en commercialiseert.

ICON-Selections over ons chrysanten veredelaar Colombia

Achtergrond

Zoals een icoon fungeert op uw bureaublad, een referentie, zo streeft ICON-Selections ernaar dat onze rassen een referentie voor uw assortiment kan zijn. Referentie is een steun in de rug voor toekomstige kwekers van ICON rassen.

Het aanbod aan snijchrysanten is een smeltkroes geworden met enorm veel keuzes, een chaos van smaken en behoeften. Door onze wereldwijde veredelings- en selectieprogramma’s in o.a. Colombia en Nederland zijn wij in staat u technisch iconische rassen aan te bieden die zijn getoetst onder equatoriale en westerse omstandigheden.

Bloemenhandelaren en ontwerpers in USA en EU hebben consumenten behoeften kenbaar gemaakt. Wij streven altijd naar een breed palette aan textuur, kleuren en types om ons assortiment aan te kunnen bieden zodat iedere bloemenliefhebber z’n wensen in vervulling gaan. Iconisch en pakkend…

ICON-Selections achtergrond assortiment referentie
ICON-Selections over ons chrysanten veredelaar Colombia

Visie

Bij ICON-Selections is duurzaamheid ons belangrijkste criterium. Duurzame rassen met meerwaarde creëren en ontwikkelen, daarmee worden zij iconisch.

Door met de eisen van de toekomst te selecteren kunnen wij rassen ontwikkelen welke een bijdrage leveren aan de huidige markt.

  • Duurzame rassen
  • Combinatie van natuurlijke en kunstmatige selectie (klimaat condities voor future-proof rassen)
  • Technisch en commercieel boven verwachtingen uitstijgen
  • Consistentie en inzet tot kwaliteit

Wij willen iconische rassen selecteren en verder ontwikkelen door ze in de praktijk en met handelaren grondig te testen. Bij ICON-Selections staat duurzaamheid hoog in het vaandel, daarom is de aanplant van de rassen langdurig omdat wij ze grondig hebben getest. Door wereldwijd stabiele en gelijkwaardige samenwerkingen met kwekers en handelaren, kunnen wij samen de beste keuze maken om de rassen te veredelen. Kwekers en handel kunnen erop rekenen dat onze rassen aan de eisen van de handel voorbijstreven.

ICON-Selections visie duurzaamheid en consistentie in kwaliteit
Jan Haaksman Icon Selections S.A.S

Jan Haaksman

Mede-oprichter en spil bij ICON-Selections is Jan Haaksman.

Hij heeft de wereld van chrysanten gezien, is equatoriaal gespecialiseerd in de teelt van Chrysanten, heeft de wereldmarkten onderzocht en geeft begeleiding aan kwekers in verschillende landen. Jan begeleid ons veredeling en selectie in Colombia en Nederland. Hij regelt ook de wereldwijde verkoop van onze rassen. Jan is een praktisch ingestelde kwekerszoon, opgegroeid in Zuid-Afrika en heeft voor verschillende gerenommeerde veredelaars gewerkt. Als er vragen zijn kunt u zich altijd tot hem wenden.

Vragen? Stel ze gerust, we proberen ze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.